Načítavam...

Národné hry špeciálnych olympiád Slovenska sa prvýkrát v histórii uskutočnia v Banskej Bystrici

Aktuality
Zdieľať:
Národné hry špeciálnych olympiád Slovenska sa prvýkrát v histórii uskutočnia v Banskej Bystrici

Banskobystrické námestie dnes večer zaplnili stovky športovcov s intelektuálnym znevýhodnením, ktorí si už zajtra zmerajú svoje sily v atletike, tenise, plávaní, stolnom tenise, bocci či na kolieskových korčuliach. Sú to ľudia s veľkými srdcami, z ktorých vyžarovala fantastická energia. Hoci vnímajú svet inak, túžbu vyhrávať majú rovnakú. Aj športovci s downovým syndrómom či autizmom môžu dokázať obdivuhodné výsledky. Som presvedčený, že ich výkony si zaslúžia uznanie a potlesk.

Pripraviť podujatie takýchto rozmerov je nesmierne náročné a vyžaduje si veľkú dávku energie. Ďakujem preto všetkým organizátorom, ale aj dobrovoľníkom, ktorí nezištne venujú svoj čas, chuť a obrovskú pridanú, no zároveň nenahraditeľnú hodnotu. Verím, že Národné hry Špeciálne olympiády Slovensko / Special Olympics Slovakia budeme hostiť v srdci Slovenska aj v budúcnosti. Je to pre nás obrovská česť.

Dúfam, že športovci sa budú cítiť v našom meste ako doma, podmienky, ktoré sme vytvorili, budú vyhovujúce a odchádzať budú s pozitívnymi dojmami, plní zážitkov. Všetkým držím palce a želám im, aby boli úspešní nielen na športoviskách, ale aj v každodennom živote.

Top