Načítavam...

Nemocnica roka je opäť o krok vpred

Aktuality
Zdieľať:
Nemocnica roka je opäť o krok vpred

Dnes som bol pozvaný do Fakultnej nemocnice s poliklinikou F. D. Roosevelta v Banskej Bystrici na slávnostné otvorenie zmodernizovaného pracoviska rádioterapie Onkologickej kliniky SZU. Ide o komplexne obnovené priestory s kvalitným prístrojovým vybavením. Pacienti tak získajú väčší komfort v rámci lepšieho zvládnutia kontroly nad ich chorobou.

Ďakujem pani riaditeľke Miriam Lapuníkovej a celému jej tímu za to, že napriek pandémii koronavírusu dokázali už štvrtýkrát po sebe obhájiť pozíciu najlepšej nemocnice na Slovensku. Vďaka ich nasadeniu, húževnatosti a odhodlaniu „Rooseveltka“ neustále napreduje a snaží sa ľuďom poskytovať kvalitnú zdravotnú starostlivosť, sprevádzanú ľudským prístupom.

Na druhej strane musím, žiaľ, prejaviť znepokojenie. Mrzí ma, že Ministerstvo zdravotníctva SR stále nepristúpilo k rekonštrukcii zariadenia, a to aj napriek tomu, že projekt komplexnej obnovy je už pripravený. Verím, že realizácia sa v blízkej budúcnosti predsa len začne. Špičková nemocnica s nadregionálnym charakterom si to rozhodne zaslúži.

Top