Načítavam...

Po obnove je Atletický štadión v Banskej Bystrici otvorený pre športovcov

Aktuality
Zdieľať:
Po obnove je Atletický štadión v Banskej Bystrici otvorený pre športovcov

Dnes sme po rozsiahlej niekoľkoročnej rekonštrukcii opäť vrátili do života Štadión SNP na Štiavničkách, ktorý spĺňa najprísnejšie kritériá a štandardy pre organizovanie medzinárodných podujatí. Minulý týždeň sa o tom presvedčili aj zástupcovia Európskych olympijských výborov v rámci hodnotenia pripravenosti športovísk k podujatiu EYOF 2022. Okrem rekonštrukcie hlavného štadióna s kapacitou 7000 miest na sedenie, prešiel komplexnou obnovou aj tréningový štadión. Disponuje modernými priestormi, vybavením a celkovým technickým zabezpečením.

Potešili ma aj slová pána ministra obrany Jaroslava Naďa. Nielenže dal do tohto projektu svoj osobný vklad, za čo mu patrí vďaka, ale zároveň prisľúbil, že rekonštrukcia štadióna môže v ďalšom období pokračovať aj druhou etapou a prestrešením diváckych tribún.

Teším sa, že dochádza k spolupráci a symbióze atletického a futbalového zväzu. Banskobystričanky, Banskobystričania a všetci návštevníci si tak budú môcť vychutnať na Štadióne SNP nielen kvalitné futbalové zápasy, ale aj atletické preteky na najvyššej národnej a medzinárodnej úrovni.

Verím, že štadión na Štiavničkách budú športovci radi využívať. Som presvedčený, že napredovať bude tiež Vojenské Športové Centrum Dukla, a to aj po avizovaných zmenách a pod novým vedením. Ďakujem riaditeľovi Dukly Romanovi Benčíkovi za jeho doterajšie pôsobenie a držím mu palce v jeho ďalšej trénerskej kariére. Jeho nástupcovi, Maťovi Tóthovi, prajem veľa síl, aby pod jeho taktovkou šport v Banskej Bystrici napredoval.

Top